Edwin van Norden04Met Europese/en WereldMaster records in zijn bezit is Edwin van Norden een waar Zwemfenomeen. Een sporter, die als het er om gaat, altijd het beste uit zichzelf weet te halen.

Edwin van Norden is een van Nederlands meest succesvolle sporters binnen het masterzwemmen. Net als vele topsporters begon ook Edwin op jonge leeftijd met zijn sport. In zijn jeugd/senior periode presteerde hij op nationaal nivo maar kreeg pasindividuele records in handen toen hij bij de Masters ging zwemmen. Vele Nederlandse records kwamen in zijn bezit maar ook Europese- en uiteindelijk Wereldrecords. Edwin van Norden blijkt uitstekend te kunnen pieken op de momenten dat het er echt om gaat.

Dat hij tegen de druk bestand was bleek tijdens de EMK 2013, 200 meter wisselsag, op dit nummer werd hij Europees Kampioen! Een historische prestatie want de top bereiken is makkelijker dan er te blijven. 

Ik ben enorm betrokken bij de zwemsport, vind het fijn kennis te delen en uit te wisselen. Trots op mijn eigen prestaties, maar zeker ook op die van mijn ploeggenoten en/of andere master zwemmers. Altijd bereid tot het geven van tips & trucs! die tot betere prestaties leiden. Als opleider bij de KNZB is hij erg aktief, of het nu gaat om opleidngen tot assistent Hoofdtrainer of Hoofdtrainer hij geeft de training met net zoveel passie als dat hij langs de badrand staat. Als trainer bij AZ&PC als voor verschillende triathlon verenigingen maakt hij jaarplanningen, schrijft schema's en geeft hij training hij staat dicht bij de groep, daardoor weet hij wat er speelt en kan hierop snel anticiperen.

In 1988 was de eerste keer waar hij bij het masterzwemmen aktief werd, tijdens deze Werelkampioenschap in Brisbane, Australie, kon hij al aardig meekomen en behaalde enkele Nederlandse record. Nu 26 jaar later behaalde hij tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen op de 200 meter wisselslag een Europees Record en verbeterde hij het Nationale record op de 200 m schoolslag.

neem contact op met GoNord

 

Direct
Contact

06 248 633 05